FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen mét de antwoorden.

Ik wil bestellen, maar er staat dat ik een wachtwoord in moet voeren. Klopt dat?
Ja, het klopt dat je een wachtwoord in moet vullen. Momenteel wordt de webshop nog verder aangevuld. Het is al wel mogelijk te bestellen. App of mail mij voor het wachtwoord en je hebt toegang tot de webshop.

Hoe lang moet ik wachten op mijn bestelling?
Dat hangt ervan af welke oliën je hebt besteld. Je bestelling duurt maximaal 2 weken, omdat de producten uit de VS komen en er een wisselende voorraad is.  Oliebenodigdheden zijn over het algemeen zeer snel leverbaar. In beide gevallen streven we ernaar de bestellingen z.s.m. te verzenden.

Wat is fototoxisch?
Fototoxiteit is de reactie van citrusoliën in combinatie met zonlicht die voor huidirritatie kan zorgen als je binnen 12 uur na het aanbrengen in de zon gaat zitten. Na de 12 uur kun je het gedeelte van de huid waarop de roller is aangebracht weer blootstellen aan de zon. Mocht je een citrusolie in je roller gebruiken of een blend waar een citrusolie in zit, gebruik deze dan bij voorkeur op plekken waar de zon niet schijnt. (In de zomer zijn die plekken dus meestal onder de voeten, buik, rug.) 

Ik zoek een olie die niet in de webshop staat. Kun je die bestellen?
Afhankelijk naar waar je op zoek bent, is het aanbod van Edens Garden nog groter dan in de webshop staat. Stuur ons een mailtje of een appje en we denken met je mee!

Is een workshop op locatie ook mogelijk?

In overleg is een workshop op locatie ook mogelijk. Afhankelijk van de locatie/gebouw. Voor meer informatie mail of app ons.

 Zijn essentiële oliën hetzelfde als etherische oliën?
Ja, essentiële oliën zijn hetzelfde als etherische oliën.

Wat is een draagolie?
De essentiële oliën zijn 100% puur, zonder verdunningen of andere synthetische toevoegingen. Dat betekend dat je er zeer weinig van nodig hebt.  Vaak slechts enkele druppels. Om het toch op een groter oppervlak aan te kunnen brengen, wordt essentiële olie verdund met een draagolie als amandelolie, gefractioneerde kokosolie, abrikozenpitolie etc.

Zit je vraag er niet bij? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.


Daarnaast proberen wij ook onze verantwoordelijkheid te nemen wat betreft 'less waste' en recycling en zullen wij bestellingen zoveel mogelijk verpakken in gebruikte materialen. Hierdoor kan het zo zijn dat op de doos of envelop een andere bedrijfsnaam staat dan Eva's Tuin.